Концептот беше двајцата – возрасен и речиси 5-годишно дете – да цртаат наизменично по еден кадар, почнувајќи од детето, без однапред смислена приказна. Детето, без никакво претходно наведување од возрасниот, го смисли и го нацрта првиот кадар; го кажа и текстот сместен во облачето (уште не знае да чита). Возрасниот продолжи со вториот кадар; без право да се меша во кадарот на детето … И така до крај …

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here