За доследно да го означи отворањето на својот најсамоодржлив продажен објект, кој почна со работа во февруари во лондонски Гринич, IKEA се здружи со локални уметници за да креира живеалишта за диви животни.

Продавницата има и опрема за рециклирање отпадна вода, за искористување на дождовница, соларни панели и лабораторија каде купувачите можат да научат како да го продолжат животот на својот мебел, да овозможат негова креативна реупотреба, да ги направат своите домови посамоодржливи …

Погледнете ги подолу уметничките дела во кои (ќе) живеат дивите животни од околината на Лондон, изработени во рамките на проектот „Wildhomes for Wildlife“, од искористен IKEA мебел.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here