„Жолта стрела“ – збирка раскази од Виктор Пелевин

Светот во кој живее и единствениот што човештвото го познава е воз, кој патува без можност да запре, кон урнат мост. Луѓето во расказот што е носечки во збирката...

12 величествени колекции икони за Android

Ако сте како авторот на овој текст, односно, не престанувате да ја барате „совршената“ колекција икони (icon pack) за вашиот Android смартфон, оправдувајќи се дека неговиот екран (особено почетниот)...

Канцеларијата што секаде ја носите, а (можеби) не ја користите

Со години, особено од почетокот на ерата на паметните телефони, ја слушаме фразата за канцеларијата што можеме секаде да ја носиме со себе. Но, впечаток е дека недоволен број...

Ако веќе пушите – пушете луле

Уживањето тутун е штетна навика, вели официјалната медицина, иако има доктори кои тврдат дека пушењето е дури и корисно, особено кога се консумира чист тутун, без адитиви. Ако сте...

... Патем се сетивме колку ужива(в)ме со ...

Skopje
fog
7 ° C
7 °
7 °
93 %
0.6kmh
75 %
Tue
19 °
Wed
19 °
Thu
19 °
Fri
15 °
Sat
14 °